17.02.2012 г., 22:39 ч.

И след потопа 

  Поезия
790 0 1
Спрях да се тревожа за потопа,
който, може би, ще дойде някой ден.
Нека се спасяват антилопите,
птиците и буйните коне.

Нека ме залеят океаните.
Знам, светът ще мине и без мен.
Смисълът е смисъл да остане –
да се радваш, че си прероден.

Нека да потъна във моретата.
Качвай се до буйните коне.

Нека е вода чак до небето.
Влюбих се. И дишам със хриле.

© Мартин Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Силно поетично внушение, лаконична, но завладяваща образност. Поздрави!
Предложения
: ??:??