13.10.2007 г., 11:00 ч.

И слънцето в оранжева пижама 

  Поезия
481 0 2
 

И слънцето в оранжева пижама

Пожелава „лека нощ"

Птиците отново се събират в ято


Пълзя

Под покривите

Сенки от луна

И теченията

Спомени

В океана проследявам

Всеки прилив във краката ми

И всеки отлив отбелязвам

В малко календарче"


„Сряда

10.10.

Хладно

Метално е навън

Навъсени

Назъбени

Облаци

Смеят се насън

Сряда нажежена до минусов мраз

Излизам навън, за да се свърши света"


И слънцето в оранжева пижама

Танцува последния си танц

Помахай ми

И ми позволи да те притежавам

В шепите си да заключа

Ежедневното страдание


И знам

И помня още

Съжалявам

Че не мога да докосна

Русите си спомени


„Сряда

Под балконите

Дъжда ме мокри"


10.10.2007

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Този е наистина красив! И това, май, наистина си ти...
  • „Сряда

    10.10.

    Хладно

    Метално е навън

    Навъсени

    Назъбени

    Облаци

    Смеят се насън

    Сряда нажежена до минусов мраз

    Излизам навън, за да се свърши света"

    !!!*
    Страхотна идея!
Предложения
: ??:??