16.06.2020 г., 22:59 ч.

И вали... 

  Поезия
710 8 14

Пак вали. Този дъжд е като сто водопада.
Сякаш вени прерязало, небето реши да умре.
И нощта в тези капки на милион светове се разпада,
само моят свят е изчезнал незнайно къде.

Затова го рисувам. По стъклото, до колкото мога.
Топъл спомен с дъха си ми направи от него платно.
Една мокра тъга се разтича и капе по пода,
но е толкова тиха. И красива. Без да зная защо.

През прозореца тайно поглежда луна любопитна.
Очертавам я с пръст. Ще и сложа и топли лъчи -
да е слънце, което от забравено лято надникна.
А онази тъга сякаш в цялата стая попи.

Да се люшкат звездите като лодки в морето небесно
нарисувах им мачти. Нека плуват. И нека вали.
Ще открия света си - уравнение с Х неизвестни.
До тогава...
Имам дъжд, и прозорец, и много красиви мечти.

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??