18.04.2024 г., 10:42 ч.

Иди го разбери 

  Поезия
172 2 2

Иди го разбери Света... уж много го обичаме

и в него не само се вричаме,

живеем го по наше си разбиране,

дори без да се замисляме.

Носи ли ни той блага, всичко друго е лъжа.

А защо тогава молим се на Бог...

да прости това което сами не можем да си Простим. Надеждата ли загубихме или себе си разлюбихме?

Кой ще каже каква ни е лъжата...

и къси ли са ни краката!?

Самотни, бол лъжи, пророците смучат ни кръвта.

Къде изчезна доблестта, съчувствието,

добрината...

и да спрем да вярваме в лъжата.

Търсим герой, готови на всичко,

но те търся изгода своему рода...

и тогава на къде вървим или в сън

на омагьосани спим! Е тогава, лека нощ

и нека се молим на Бог!!!

А май на него му омръзна да сме все в заблуда.

© Ангел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря,Миме!!!💐
    Младене ,Приятелю ,Благодаря за подкрепата и за любими!До нови!!!
  • Харесва ми, това, че смело заявяваш твоята позицив. Няма как да има справедливост! Пиши!
Предложения
: ??:??