29.06.2010 г., 21:27 ч.

Игра 

  Поезия » Философска
342 0 1

Защо тормозиш сърцето си със суета,
нима не вярваш в избора на своята душа?
Защо не следваш пътя на детската мечта,
нима животът не е именно една игра?

Играта се нарича "Омраза, Прошка и Любов".
Омразата е низша, дълбае тя в сърцето ров.
Прошката е по средата, концентрира обичта,
а Любовта е свята и се вижда само чрез дела.

Почувстваш ли ненавист, но прошката повикаш ти,
ще усетиш как сърцето с лекота ще се освободи.
Вземеш ли и светлината от силата на обичта,
ямата ще се зарие и ще те обгърне красота.

Колкото повече от красотата усвояваш,
толкова повече ще можеш да я отразяваш.
Колкото повече любов съумееш ти да съхраниш,
толкова повече ще имаш и на другите ще можеш да дариш.

© Мар Лат Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??