24.11.2011 г., 15:41 ч.

Игра 

  Поезия
420 0 4

ИГРА

 

Игря си с думите

като котка с топка,

или пък - дядо с кехлибар.

Привличам ги, блъскам ги,

хващам ги в клопка

и ги приспивам в тефтера си стар.

 

Дали ще надникне там

някога някой,

дали ще разрови пак

моя брътвеж?

Не искам да зная -

нали си играя

и няма проблеми, и

няма копнеж.

 

Защо да си блъскам главата

напразно

със дребнички сметки

и хитри игри?

Играта със топките повече блазни

и в рзни картинки се бавно реди.

 

Животът игра е - картинките пъстри

оглеждам ги вече от всички страни.

Вълшебните топки! -

броят се на пръсти,

а има и мътни -

от туй ме боли.

 

Играя си с думите - блъскам ги, лъскам

от плесен засъхнала - пак ще лъщи.

Затварям тефтера, не искам да меря

и тихичко казвам: "прости".

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??