6.07.2016 г., 7:50 ч.

Игра на покер 

  Поезия
380 1 2

Животът, казват, бил игра на покер.

Душите си залагали дори.

Богат си тръгваш, или ставаш просяк,

Играта не прощавала - уви.

 

(Душите си залагали слепците

и чакали късмета си голям.

По навик ли, от страх ли - вечно свити,

а може би изпитвали са срам.)

 

Веднъж... един слепец така заложил

и картите раздал.

За първи път залагал той - на покер

и както става - всичко проиграл.

 

Надигнал се, извадил револвера.

На клепките му блеснали сълзи.

Дори последно сбогом не изрекъл...

и никой не го спрял за миг дори.

 

Заминал, казват, бил в Небитието,

там даже Дяволът му се присмял.

Дарил го със очи, но... взел сърцето,

а след това - превърнал го във кал.

© Калин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??