25.03.2017 г., 9:15 ч.

Играчка 

  Поезия » Любовна
413 3 7

Какво за него означаваш ти?
Шампанско! Чаши две! Хотелска стая!
Минута страст! И след това сълзи,
когато си отиде той на края!

Очакване да дойде вечерта,
когато всичко пак ще се повтори.
Дори със него пак ще си сама,
след себе си вратата щом затвори!

Сама избра играчка за любов
в ръцете му да бъдеш и да страдаш!
След него сигурно ще дойде нов?
От себе си не можеш да избягаш!

Един след друг ще идват. След това
един след друг от теб ще си отиват.
На сутринта ще бъдеш пак сама.
Очите пак тъгата ще прикриват.

Дали не ти достигна любовта?
Сърцето ти за мен не се отвори.
Дали ти беше малко обичта?
Не знам! Но страницата се затвори!

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??