24.09.2006 г., 8:15 ч.

ikarus 

  Поезия
611 0 2
Паля нова цигара
малък огън в
голяма гара.
Чакам железният
звяр да дойде
а бави се той
вече 25 минути
Сърдити ниски
трътлести човечета
със сини, леки, проветриви,
найлонови, елечета
се блъскат,скачат,грачят
за своят си ред.
Контрола слагат
най-отпред
бакшиши скрити
взимат те наред.
Хората смачкани
Като в рибна консерва
се борят за живот,
и глътка въздух,
докато червеният
железен,звяр ръмжи и
с ръждясал вентилатор
стърже той навред.
На бензин миризмата
нося дни подред
от возенето си в черевния
самолет.

© Тарададам Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • котнролата е кулутв персонаж
  • Много,много ми харесва.И мога да кажа защо-просто перфектно си описал ситуацията,онова безкрайно пътуване в този "червен звяр"!Много е неприятно наистина.И особено ми харесва описанието на контрола!Браааво!
Предложения
: ??:??