13.05.2007 г., 16:11 ч.

Илюзия 

  Поезия
467 0 4
Преструваш се, че всичко е наред.
Живееш в мрак живота си проклет.
И вярваш сляпо в някаква илюзия.
Уж мъчиш се да гледаш все напред.
Но виждаш филм на ужаси заснет.
И стенеш във обида незаслужена.

Замисляш се дали и занапред,
в живота ти ще има само лед
или ще блесне пролет теменужена.
Дали ще оцелеем в този век.
Във който трудно е да се намери лек.
Срещу нещастието, болката, оръжието.

© Яница Ботева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??