24.10.2010 г., 12:45 ч.

Има ли любов? 

  Поезия » Любовна
734 0 0

Има ли любов, кажете,

щом заспиваме облени в самота?

Щом сълзите зад усмивка крием,

щом сме толкова самотни през деня!

 

Любов ли е дългът и суетата,

задължението ли е всичко на света?

Любов ли е страхът от самотата,

привидното ли дава любовта?

 

Заспиваме до някой, който не обичаме,

света си правим пуст и зъл!

По този начин любовта убиваме,

да ни помогне дори и Бог не би могъл!

 

Замислете се какво "любов" наричате,

не е ли смисълът за всички на света?

Тя е тук, но ние вече не обичаме,

ние искаме единствено плътта!

© Антониа Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??