27.11.2007 г., 8:46 ч.

Има ли природата душа 

  Поезия » Гражданска
587 1 9

       Има ли природата душа


 

Има ли природата душа?

Стене ли задъхана, ранена,

че човекът в свойта суета

разрушава цялата Вселена!


 

Някои ще кажат: ”Ти грешиш!

За прогреса земен трябват жертви.

Що не вземеш да се укротиш

с тез въпроси толкоз интровертни!”


 

Аз ще замълча! Пореден път...

Но когато тя ви проговори,

не чудете се, за кой ли път:

„Що и сторихме, та тя ни стори?”


 

Взривяваме – цунами, земетръси...

Сечем, дълбаем диво, поголовно...

Озоновия слой със дупки ръсим

със своите открития чутовни....


 

А птичката сама не прави пролет.

О, хора умни, я се замислете!

Прогреса земен оставете в полет...

В природата сърцато погледнете!

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??