20.11.2009 г., 11:04 ч.

Има ли смисъл 

  Поезия » Философска
488 0 0

Има ли смисъл човек да живее,
във страх и неволи, не иска ли да умре,
от цялата тая лудост направо пълнее,
изход не вижда и тъй си се чувства добре.

Има ли смисъл човек да се смее,
когато главата тегне от мъка,
когато душата изморена жалее,
по скорошна, близка разлъка.

Има ли смисъл човек да обича,
като в живота любов не му е дарена
и тъй сам в глупостта се въвлича,
понеже обичта му не е споделена.

Има ли смисъл човек да създава!
Има ли смисъл човек да твори!
Когато малкото от живота го радва,
когато от щастие душата гори...


© Дух Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??