27.10.2009 г., 17:06 ч.

Има ли те... 

  Поезия
742 1 3

Чудя се дали те има?

Чакаш ли ме някъде, не знам...

Ще те позная или ще отмина,

без да разбера, че ти си там?

 

Дали ще спра и ще те видя,

дали ще вперя поглед в теб?

Дали ще бъде бяла зима

или есенен красив сюжет?

 

Ще видя ли във теб съня си?

А онзи тъй жадуван свят,

в който съм преборила страха си,

а ти не си ми непознат?

 

Ще сбъдна ли със теб мечтите?

Ще бъдеш ли добър със мен?

Дали ще се изнижат дните?

Ще стоплиш ли дъжда студен?

 

Дали и ти си като мене?

Дали се будиш сутрин сам?

Дали сънуваш всеки спомен

и искаш да се върнеш там?

 

Мечтаеш ли за мен в съня си?

Дали ме искаш всеки ден?

Кога ще разбера къде си?

Кога ли ще заспиш до мен?

 

Чудя се дали те има?

Чакаш ли ме някъде не знам...

Ще те позная или ще отмина,

без да разбера,че ти си там...?

© Иринка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви
  • Стихът ти ми напомня за моите емоции преди 15-тина години. Много силни, много лични и много искрени времена! Пишеш добре и мисля, че ще имаш качествено перо. Но се старай да не простираш идеята в толкова много стихове. Размива се. А и прекалено многото думи убиват красотата на емоцията! Търси оригинални решения на изказа и избягвай клишетата.
    Това са приятелски съвети, които ти решаваш дали ще приемеш.
    Поздрави!
  • Много е хубаво!!!
Предложения
: ??:??