Има притча на индианците чероки за двата вълка в душата ни
Разкажи ми, мъдрецо, разкажи ми,
онази мъдра притча за двата вълка,
които в един ден с нас се раждат
и живеят в душата ни в радост и мъка.
Така е, човече. Знаят го мъдрите хора.
В душата на всеки два вълка се борят.
Доброто със злото, от самото начало
до края във битката кървава спорят.
Единият е зъл. Той е гневът, завистта,
недоволството, лъжата, надменността,
фалшивата гордост и егоцентризмът,
самосъжалението, плачът и алчността.
Другият е добър. Той е мирът, радостта,
скромност, благост, взаимност, доброта,
надежда, спокойствие, щедрост и вяра,
искренността, милосърдието и любовта.
И кой от двата вълка побеждава, мъдрецо?
Този, когото нахраниш, човече, ти със сърцето.
Благодаря на ДВАТА ВЪЛКА за познанието
© Магдалена Костадинова Всички права запазени
Благодаря, на всички от сърце.