26.07.2020 г., 14:09 ч.

Има време 

  Поезия
423 2 3

Кой от нас предположи, че ще станем големи?

Който може го може и така занапред.

Уж сме в същите кожи, но с различни проблеми

които решаваме за да бъдем наред.

 

Петдесети звънец огласява простора.

Всяко утро е изпит, всяка вечер - урок.

Пример вземахме само от достойните хора,

а достойнството знаем е присъщо за Бог.

 

После, всеки по пътя непознат, но потребен.

Разпилени жълтици по широкият свят.

Да решиме онези, нерешими проблеми

и от нашите действия, да се взривят.

 

И поехме на път, във различни посоки.

Не по път магистрален, а през стръмни скали. Продължихме в живота пак със нови уроци.

Някой търсеха шест, други спряха със три...

 

Днес отново сме заедно, като в класната стая.

Някой всъщност отсъстват, други - светли звезди... Петдесет е средата и далеч е от края.

Има време за много покорени мечти. 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Даммм, петдесетака... Дай боже, и време, и любов!
  • Петдесет години по-късно...е нов текст за песен!
    Пък да сте живи и здрави до следващата среща, която ще си уговорите!
    Харесва ми!
  • Много вярно и много хубаво!
    Петдесет даже е ново начало
Предложения
: ??:??