9.03.2024 г., 18:19 ч.

Имам си една мечта 

  Поезия
119 3 3

ИМАМ СИ ЕДНА МЕЧТА

... не знам дали щастливо ще живея, ако се видя някой ден богат,
ще се разхождам призори по кея, ще пийна две-три бири по обяд,
и ако Господ ми рече: – Наслука! – ще се замисля с кеф по същество
дали да пусна стихче във Фейсбука, защо пък не в Twitter или Twoo,
да черпя стар авер по икиндия – на Седма пейка с обич ми дошъл? –

или с шише мерло да се напия, че да не вия нощем? – като вълк,
да купя лен и кат екрю панама – че мама да бродира с нов гергеф,
да пална всички вощеници в храма, не чини Светлината пукнат лев! –
животецът бездруго ни е кратък, какво да искам друго от света?
Да се раздам със Обич, без остатък! – това ми е заветната мечта.

9 март 2024 г.
гр. Варна, 11, 25 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво стихотворение. Препоръчвам.
  • Любов си в изящна поетична форма!
  • Ако всеки имаше такава мечта, Валюше, щяхме да живеем в Рая.

    животецът бездруго ни е кратък, какво да искам друго от света?
    Да се раздам със Обич, без остатък! – това ми е заветната мечта.
Предложения
: ??:??