11.05.2024 г., 9:38 ч.

Имам си една мечта 

  Поезия » Любовна
92 1 1

ИМАМ СИ ЕДНА МЕЧТА

 

... да имах къщичка в Балкана със прочка, дворче и асма,

да седнеш – с роклица басмяна, под сенчестата сундурма.

Да крее залезът на хълма – проскубан, прегорял – и риж.

Лула тютюн да си напълня, проклет от Бога да е – триж!

И Шаро кротко да те лавне, преведено: – Добре дошла!

 

И нощите ми да са бавни! – с теб да съм луд за три села.

Да свличам твоя бял косичник, от мен прикътал сноп коси.

С теб нямам нужда от парички, ни от двореца Сан Суси.

И ти – във роклица басмяна! – не ще замръкваш сам-сама! –

във малка къщичка в Балкана със прочка, дворче и асма.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??