31.10.2023 г., 21:12 ч.

Имаме ли нужда от будители? 

  Поезия » Гражданска
382 0 0

Спи си кротко клетият народ,

нередностите той не забелязва,

егоистично скрит в своя имот

на злото съпротива не оказва!

 

Кой днес се интересува от държава,

кой мисли за някакви цели по-висши!?

Всеки вкопчил се е да лапа и оцелява,

всички други ценности са му излишни!

 

Затуй държавата кочинка ще си остане,

ако не се опитаме нещо да променим!

Простакът това явно не може да схване,

но как малкото добро тук да спасим!?

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??