17.07.2010 г., 10:56 ч.

Иманяри 

  Поезия » Философска
514 0 0

                                 И М А Н Я Р И

 

                 Карти    нашарили  в   линии  сини,

                 стиснали   палци  за  бъдещ  успех,

                 дните   дълбаят  и  в  нощи  раними

                 гледат  смълчаното  кротко  небе.

 

                 Щом  се  изкъпе  и  слезе  луната,

                 тръгват  след  малък  неверен  компас,

                 златото  търсят  все  под  земята ,

                 а  то  е  дълбоко  заровено  в  нас.

 

                                                          Илия  Вълчев

© Илия Вълчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??