16.02.2008 г., 13:23 ч.

Ин-Ян контрасти 

  Поезия » Философска
621 0 7
Ян:
- Ако в момента си щастлив -
недей се радва, а плачи!
Плачи, че този миг е жив,
дордето мигнал си с очи...
Сетне отлита яко дим.

Ин:
- Ако в момента си нещастен -
тогаз танцувай и се смей,
макар мигът да е горчив
и той отлита като дим
и се редува... С миг на щастие!

Контрасти:
"За радостта недей плачи,
а и се радвай, щом заплачеш!"

"Мъглата сменя ясен ден,
ден ясен сменя се с мъглата."

© Кирил Ценев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??