6.02.2014 г., 23:50 ч.  

Искам 

  Поезия » Любовна
921 0 3

Искам

 

Не искам да чувствам

или да обичам.

Не искам да мразя,

хули да изричам.

 

Не искам ни обич,

ни съжаление

или внимание

без умиление.

 

Не искам лъжите,

не искам отрова,

ни лицемерие,

не искам и злоба.

 

Не искам да тичам,

не искам да бягам,

не искам да гоня,

не искам да падам.

 

Не искам усмивки

престорени, сиви.

Не искам и сълзи

изгарящи, живи.

 

Не искам да чакам,

не искам веднага.

Но не искам ли твърде много тогава?

 

И искам реалност,

искам и истина.

Но реален живот е с всичко неискано!

 

Не искам живот ли?

Разбира се, искам!

Тогава аз всяко

"не искам" ще стискам.

 

Че искайки обич,

ни дават лъжите.

Бягайки, падайки

се ронят сълзите.

 

И спирам... Не! Искам

усмивките твои!

Ще чакам за тебе

дори да ме тровиш.

 

Че искам да чувствам,

отровата взимам.

Да! Искам и имам.

Да! Тъй ще съм жива.

© Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??