17.03.2022 г., 6:36 ч.

Искам да пиша 

  Поезия » Философска
212 0 0

Искам да пиша за любов,

не за властолюбиви

и алчни изчадия,

не за ножове в гърба

на ангели,

не за гимнастика по ръба

на доброто

и не за войни.

Искам да пиша за любов,

не за червеи в мисълта,

не за плачещи икони,

не за страдащи деца,

не за зъзнещи усмивки

и  криви от болка лица,

не за болести

и не за войни.

Искам да пиша за любов,

защото я има,

защото Бог е любовта,

а всичко друго е нейното отсъствие!

© Люска Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??