25.04.2008 г., 8:47 ч.

Искам да спра 

  Поезия
529 0 9

                      

 

                                               И млада бях, и грешна.

                                               И остарях, и пак греша.

                                               По края на кръга

                                               обикалям без да спра.

                                               Изминах кривите пътеки,

                                               изброих разпръснатите камъни.

                                               Усетих колко ги боли,

                                               когато се препъвах в тях.

                                               Разбрах, че слънцето се ражда

                                               с родилни болки от нощта.

                                               Изстрадах всяка болка на света.

                                               Изкъпах си греха  във утринна роса

                                               и пак съм готова да сгреша.

                                               Не помъдрях и не видях,

                                               че няма край кръга.

                                               И като птица във стъкло

                                               се блъскам да намеря път,

                                               защото искам да се спра.

 

 

 

                                            

© Илиана Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво, Илиана! Прекрасен стих Ако бяхме безгрешни нямаше да сме хора, а Богове! Дълъг път си изминала, но не спирай, напред те чакат още много хубави неща Поздравявам те сърдечно
  • Неизбежно е... напред - по кръга!
    Хареса ми!
    Поздрави, Или!
  • Няма спиране, дори и в кръг, нека се движим!
    Поздравявам те!
  • Благодаря за това,че ви има.
  • Чудесно е, че не можеш да спреш! /после ние какво ще четем?!/Поздрав!
  • Не искам да повтарям другите, но спирането е равносилно на смърт!
    И аз харесвам стиховете ти!
  • Не спирай...безкрайна спирала е живият живот...
    Много хубаво пишеш, мила Илиана. с много обич.
  • Страхотен стих!Прегръдки,Илиана!
  • Няма спиране при тебе - няма!!!Поздрави!!!
Предложения
: ??:??