21.03.2008 г., 21:45 ч.

Искам да сънувам цветно 

  Поезия » Друга
692 0 3
Искам да сънувам цветно

Една дъга прегърна сивото в съня ми,
един кошмар събуди ме със крясък.
Изплаших се до смърт. Гласът ми
изгубил беше силния си блясък.

Безкрайна вечер. Няма ли да свърши?
Във мен бушуват думи и желания.
Кошмарният ми сън прекърши
в живота всички цветни обещания.

Препъна се във себе си денят,
във сиво оцвети косите си.
А горе на небето тайно бдят
звезди, изгубили във мрак душите си.

Как страшно е кошмар да те събуди,
защото сивото в съня е тъй безветрено...
О, моля, някой мрака да прокуди!
Как искам да сънувам цветно...

21. 03. 08 г.

© Люляк Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Зад първия ъгъл в дясно има един продавач на цветни сънища. Лилави, зелени, червени, сини - каквито си поискаш
  • Суперско!Много ми хареса!!
  • Харесва ми, великолепно е!
Предложения
: ??:??