Искам да видя
онази, другата,
дето ѝ пращаш цветя;
толкова ли е хубава,
чак пък, та става ти
топло и пееш в съня си!
Толкова много
я превъзнасяш!
Толкова много
неща заради нея заряза!
Толкова обич
процеждаш през пръстите си!
Искам да срещна
нейния поглед,
за да открия защо
тръпнеш, дори
изговаряйки нейното име!
Ала съм сигурна
(искам – по-точно)
да се окаже семпла жена,
слаба достатъчно,
нерешителна
и уязвима.
Ще се възползвам,
повярвай!
© Павлина Гатева Всички права запазени