4.03.2017 г., 23:34 ч.

"Искам" и "Не трябва" 

  Поезия » Любовна
351 0 1

"Искам" и "Не трябва"

 

Ръцете ни едни от други са белязани

и още търсят се и искат да се срещнат,

не се забравят думите, които сме си казали,

и искат да се слеят устните горещи...

 

Но между искам и не трябва разлика има,

Затова решихме разумно да я отчетем

И какво, че ме обичаш – не трябва да ме имаш

и просто един от друг да се отречем...

 

Но нито ръцете, нито устните се примириха с това

и всяка нощ се срещаха и галеха на сън,

а покой до ден днешен не ни дава мисълта

и с надеждата да се видим се разхождаме вън..

 

И дори и да изтрихме всички снимки наши,

спомените в паметта ни запечатани стоят,

и на всеки празник като вдигнем чаши,

търсещите ни се очи - сълзят...

 

И дори и повече да не се видим и целуваме,

никога няма да свърши това между нас,

когато всяка нощ сме заедно и се сънуваме,

когато будим се с тъга примесена с виновна страст...

 

Научих, че сърцето и тялото могат да наказват,

и пред тази болка, сам предпочиташ да умреш,

ако бил си на кръстопът между "искам" и "не трябва"

и разумно опиташ се, второто да избереш!

 

08.07.2016

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??