1.08.2009 г., 18:57 ч.

Искам нежност 

  Поезия » Любовна
890 0 3

Искам нежност

 

Искам да разкъсам самотата си,
в мъничка сълза да я удавя,
искам да изритам тъмнината си,
да е чужда, да я изоставя.

Искам две очи в сърцето си -
да го прогорят от обич,
искам те, да се разлееш по небцето ми,
да гориш в очите ми, без тебе да не мога.

Искам две сълзи в нозете си
и целувка с дъх на тежко вино,
искам да се молиш за ръцете ми,
за ласката на самодивата.

Искам нежност, инквизиторе,
и отекващ във душата изстрел,
искам да си с мене и във нищото,
думите ти да са моята обител.

© Радосвета Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??