22.01.2016 г., 7:50 ч.

Искам прошка, а аз как да простя 

  Поезия
662 0 0

Искам прошка.

За себе си искам прошка сега.

Прошка за грешки с дела и слова.

Ранили плът, душа и сърце,

  •  

Засегнали, най–тъничка струнка

  •  

Не усетили силата

на мисълта добрината.

Молила съм, искала съм.

Капчица обич и топлинка.

Толкова, колко мъничко

пшеничено зрънце.

И мълчешком изтривала сълзи в очите.

Луната, звездите – те знаят,

видяха и чуха.

Молитви за обич, молитви за огнена страст.

Но уви,

  •  

В душата, горко без милост

болка остана да тлей.

Да търси биле, тишина и покой.

За всичките рани кървящи,

що тлеят в плът, душа и сърце.

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??