19.04.2024 г., 22:04 ч.

Искам те само по гривни 

  Поезия » Любовна
110 2 3

ИСКАМ ТЕ САМО ПО ГРИВНИ

 

... моите нощи са взривни, ала недей се плаши! –

искам те само по гривни, в облак парфюм „Givenshy”,

гол като нож от кания, праведен, грешен – и чист,

капка по капка да пия росния твой венчелист,

в светли хамаци от мълнии, пролетен дъжд – да летя,

 

да те възнасям на хълми – и през дъбрави с цветя,

питам – на всички езици, как ли живял съм преди? –

в сините твои зеници птица – за мен ли? – гнезди,

с теб да летя, ще ли мога? – нека небето реши! –

в светла постеля от Бога, в облак парфюм „Givenshy”.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??