28.09.2011 г., 21:24 ч.

Искам теб 

  Поезия » Любовна
1855 0 5

ИСКАМ ТЕБ!

Искам теб! Искам теб!

Само теб мисълта ми побира,

само твоето име устата шепти,

нищо друго дъхът ми не спира,

никой друг няма да те смени.

Искам теб, да ме галиш надвесен,

да целуваш със жадна уста,

свойта сила да вливаш във мене,

неделима със друга жена...

Искам теб! Ден и нощ аз те искам

с мен на масата, залък делил,

и в тревогите, болките - общите -

и горчивото вино със мене отпил.

Не, някой друг да ухажва и глези,

не някой друг да копнее за мен,

само ти във сърцето ми влезе

и без теб няма утрешен ден...

И ядосана, пак тебе искам,

и когато ме мъмриш сърдит,

тайнство някакво имаме, ритъм -

малък свят във магия обвит.

Искам теб! Само твойто "обичам"

да кънти в мойте нежни уши,

не със друг, а пред теб да обличам

в златни дрехи красиви мечти.

Не със друг да чертая пътеки

и да виждам живота напред,

искам просто да кажа на всеки -

Искам теб! За промяна е ред...

Нека с теб се вречеме във вярност,

във воалени наши мечти,

обещал си ми истински пръстен

мойта крехка ръка да краси...

Ти си жребий, светът ми обърнал,

няма връщане вече назад...

Не в илюзия просто превърнал,

а реален и земен късмет...

Искам теб... искам теб!

 

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??