12.08.2008 г., 6:03 ч.

Искаш 

  Поезия » Любовна
614 1 3

Искаш да съм кротка. Престани!

Глупаво е да се примирявам.

Ти си бряг. Бушуват в мен вълни

и жестока съм, и разрушавам.


Имам във косите ветрове,

ураганно мога да обичам,

сменям често своите цветове...

ти в любов ме караш да се вричам.


Аз съм пътник. Ти си просто път

и не искам да те извървя до края,

изненадваща съм като летен дъжд –

как очакваш да ме опознаеш?!


Искаш да съм твоя. Ще боли

щом откриеш колко сме различни –

аз съм огън, пепел ще си ти...

Нека си останем безразлични!



© Ирена Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз съм пътник.Ти си просто път
    и не искам да те извървя докрая

    Болезнено откровено-хареса ми!Поздрав!!!
  • Хареса ми!!!
  • Нека си останем безразлични!
    -------------------
    Защо, Ирена, нека сме различни!
    Дай шанс на момчето
Предложения
: ??:??