28.08.2018 г., 13:55 ч.

Искаш ли 

  Поезия » Любовна
480 0 2

Искаш ли слънце?
Ще го открадна 
като балон от малко дете.

Искаш ли вятъра?
Сега ще го грабна,
нежно така ще протегна ръце.

***

Искаш ли смях?
Ще ти приготвя 
и ще му сложа малко шарена сол.

Искаш ли дъжд?
Видях една локва, 
само кажи и дъждът ще е твой!

***

Искаш ли цвете?
Знам една Лили,
в миг ще я хвана с въжен капан.

Искаш ли зима?
Имам хладилник 
колко побира, обаче, не знам.

***

Само поискай!
Всичко ще имаш -
сънища, песни, жираф, чужди тайни.

Само поискай
и ще е твое...
Само любов, моля, мъничко дай ми.
 

© Екатерина Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??