2.07.2007 г., 9:03 ч.

Истина 

  Поезия
515 0 3

       ИСТИНА

 

Искаш ли да ти разкажа

истината за света?

Всичко аз ще ти покажа

с най-голяма прямота.

 

Имало Адам и Ева,

после ябълка една.

А единствената дева -

изкушила я змия.

 

И доброто свършва тука,

свят раздор навред цари.

Дали на Адам му пука,

или търси той пари?!

 

На капризната си Ева

как да угоди?! Не знае.

Но пък тя нали е дева

гледа го и хич, нехае.

 

Ала Раят станал тесен

за скандалите безкрайни,

и управителят – бесен

разкрил шумните им тайни.

 

На часа ги той натирил

вън, да търсят верен път.

Никога не ги подирил,

и до днес си те вървят.

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • наистина това мн ми харесА
    ...И доброто свършва тука,
    свят раздор навред цари....

  • Радвам се, че мислиш така.
  • Прегледах и останалите,хубаво пишеш.
    Продължавай да ни изненадваш,както с този стих.
Предложения
: ??:??