Истина
Пиша за своите истини аз сега,
във всяко стихче се усеща тя.
Истината имала много лица.
Не не съм съгласен с това! Истината е една!
Истината за Живота е Една,
за обичта, за вярата, за честността, за Любовта!
Истината за Любовта е единствена!
Да обичаш някого,да го желаеш,да го уважаваш!
Не да се стремиш да го завладееш и притежаваш!
Истина е че се раждаме на този свят Сами,
но човек не може да живее сам, нали?
С приятели и близки, важно е да ги имаш.
Човек се бори и това го прави Голям,
Животът е жестока Борба, знам!
Важно е поуките от по-опитните да вземаш.
Истината е че важно е да имаш деца,
които ще продължат пътя ти някога.
Да ги изучиш и възпиташ така,
че да не се срамуваш от техните дела!
Истината е че и след нас Живота продължава,
но важно е да оставиш някои след себе си, следа!
Да остане Истината че си живял тук на таз земя,
и че тя ни приема при себе си някога!
© Валентин Миленов Всички права запазени