8.11.2011 г., 23:44 ч.

Истина, истина ви казвам 

  Поезия » Философска
833 0 8

В дните над вас ще кръжа като орел,

в дългите нощи пак ще ви пазя,

сълзите, които друг ви е взел,

ще събирам по капка в моята чаша.


Горчивите глътки вместо вас ще изпия,

ще отключа напред всяка врата,

под моето крило в дъжда ще ви скрия,

пътя ще виждате дори и в мъгла.


Макар и боси, ще ви преведа през горите,

ако стъпите в трън - ще е в моите нозе,

и мир ще ви дам, благославяйки дните,

но само ако...


 ... съм във ваш'то сърце!

 

© Димитър Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??