4.07.2007 г., 19:15 ч.

Истина ли бе 

  Поезия
584 0 2
Истина ли бе или бе сън? –
нашата любов, тъй искрена и чиста?
Игра ли бе или илюзия,
игра на мисълта?
Игра на чувства, сълзи и прегръдки?
 И толкоз кратка, неизмислена почти,
изпитана в житейските несгоди?
Да знаеш само колко ми се иска
от този сън изобщо да не се отърся!
И пак опора в твоите прегръдки
 да потърся, да легна тихо после,
да не сбъркам в небитието,
да потърся любовта ти.
Безгрижно да се ровя в мисълта ти,
да търся чувства святи…
И да рисувам с пръсти по стъклата,
да чувствам ромона на падащи листа,
и да усещам полъха на есента.
В камината отсреща
пламъци потайни да се гонят,
и да се взирам в тяхната игра.
А ти, навярно пълен с надежди,
ще смъкваш и последните одежди
 на скуката от своите плещи.
Лениво ще се вглеждаш
в тъмните прозорци и ще си мислиш:
"Ех, колко ще е хубаво
тази нощ така да продължи!"
А вече есента на портите ни чука.
Събужда ни дъждът -
О, Боже, всичко свърши!
1994

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??