3.03.2007 г., 14:52 ч.

Истината е лъжа 

  Поезия
1105 0 3
Истината е лъжа


Истината е лъжа,
най-сладката целувка е измислица
думите ти, нараняват ме,
а погледът ти вече поглед е на друг,
безкрайно чужд, така далечен
във болката си толкова старателно увлечен.
Истината е лъжа,
а пролетта дори не съществува
и сърцето всъщност днес е черно,
има от какво да се срамува.
Истината е лъжа,
безмилостна, отровна и жестока
хората са само персонажи
във днешния игрален филм
утре сцената е друга,
но сценарият един и същ
прогнозата уж бе слънчева,
но какво?
...отново дъжд.
Истината е лъжа,
а пушекът се носи пак в небето
бяга, ала от какво...
от въздуха или морето.
Болна, уморена, полужива спирам днес пред теб,
готова за една последна битка,
за една нечута истина,
но знаеш ли какво?
Любими мой, помни
истината е лъжа,
а от истини отчайващо боли...

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??