9.03.2010 г., 12:19 ч.

История за тъмносиния човек 

  Поезия
597 0 9

Тъмносин като облак и понякога толкова тъжен,

аз се свъсих над черния вестник и спрях.

Де ще бъда от утре, когато животът ми свърши!?

А когато порасна, ще бъда ли още юнак!?

 

Ще се връщам по тъмно уморен от живот и от работа.

Ще наливам в чашата болка и силна ракия.

А жена ми до печката толкова топла и жадна

ще ми готви  от нейната много специална магия...

 

Моят син, светлосин, пренарежда дома си от кубчета.

Котаракът игриво руши този блок от мечти.

Пак боли ме гърбъта, но над него грижовно се свеждам

и го гледам! И се гледам във него и отпускам вежди...

 

Ето бялата сутрин, като смърт е отново в часовника.

Пак е шест и отново отивам от рая далек.

Тук е моята плът и кръвта - бутилирана в делници.

Аз съм теб, неуспял, тъмносин, ала още Човек!

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??