21.08.2020 г., 0:47 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Трета, 16 

  Поезия
416 0 0


Ежедневни приключения 16
...
Вече тръпна си, в очакване
на поредни приключенски златни дни.
Към възвишение ще отпътуваме...
Дано сме с времето и времето е с нас, да не завали!
Токущо от банята излязох, 
на кърпата тело поизсуших,
тихичко изчаках мама,
крем-супата да си свари.
После на пазар излезна,
лакомствата за из път - зареди.
Вратата хлопна,
" Здрасти, мамо!" - чу се от детето,
свряно в стаята си е хлапето,
само с телефон заето,
забравихме му, даже и лицето... 
Тоз' път тати ще шофира,
по гугъл картата се взира,
посоки търси и намира,
и истината лъсва, на снимката прозира:
" Три пъти оттук минаваш, 
в насрещното ми караш,
после чудиш се на някой що те псува,
мислиш, че хитрува...
Очите отвори,
държиш си само кръглия волан, 
а и малко помисли,
па и знаците си припомни!"
- укорена беше мама с право,
тя - закъхари се здраво.
Когато е сама в колата е внимателна,
седнеш ли до нея -
на теб разчита, тя не гледа.

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??