30.08.2020 г., 0:16 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Трета, 19 

  Поезия
280 0 0


Ежедневни приключения 19
...
Няма по-щастлив от мен
Голдън в тоз' прекрасен ден!
Пред манастирските врати се спрях,
вода свещена си налях,
извираща от високото аязмо, 
което с моята дружина изкачих
и с причудливи снимки се сдобих.
Детето?...

...то, е ясно,
познайте - мрънкаше, за 'дето
набира сили, изтормозихме го да върви,
но остана повече от удивен,
кога издрапахме до чудния природен феномен. 
Красотата спря дъха,
омая ни и полъха,
носещ в себе си борова жлеза,
забравихме умора точно на мига!
...
Боже, Господи, каква Земя създал си!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??