24.04.2020 г., 17:05 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Втора, 13 

  Поезия » Хумористична
560 0 0

Житейски терзания 13
...
Знаете как е в извънредно положение,
чистим, бършим - 
дезинфекцията вършим, 
някое - друго упражнение -
гимнастика по усмотрение. 
"Не влизай, Арти!" -
мама честичко ми го повтаря,
в стаята на брат ми забранява,
килим от косми трудно се оправя.
Но сутринта, когато ни събужда,
тича и подскача,
преградата прескача, 
подире й подрипкам 
през скейт-а преминавам,
цунки на детето давам...
После училището почва.
Денят ни се проточва.
Започвам да мечтая за ваканция,
но не такава, а на Камчия.
Да сме здрави, пак да ходим на море,
носталгия по дивото зове.
Представям си ме на колата, 
зад мама съм, шофьорката позната...
Ох, унесох се,
пренесох се
в мислите горещи,
а отвън върлуват вирусните пещи.
Докато съм спал,
след това - прозял
дали съм поузрял ?!
Над главата - спуснати ресни,
стават ли за маска?! - Да се употреби!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??