2.05.2020 г., 20:24 ч.

Из " Дневникът на Арти " - част Втора, 15 

  Поезия » Хумористична
658 0 0

Житейски терзания 15
...
В тази карантина
станахме двамина,
с големите очи,
без пакости, сълзи...
Аз и моето другарче
чакаме за барче -
морков, краставичка,
шунка, крекер...малко дарче,
лакомство от наш'то мамче.
Разходката през коридора
право на терасата - това е двора.
После дневната програма
с малката маймунка продължава -
кръшна снага на килим изтягам,
без любимката не лягам.
Зяпаме телевидение опасно,
за корона...то е ясно!
Не пропускаме и сериала,
по телевизионната програма.
Образоваме се с батко
по Човек-природа, както
тръгнало е знам
от мен ще стане лекар най-голям!
Слушах словото на Генерала,
поизучих новото в материала
по разни теми здравни,
богати знания... дали сме равни?!
Аз съм си енциклопедия,
важен мъж, напетия!
Виря си навсякъде носа,
повече от всичко да си разбера
мисли и теория,
да бъда спец по епидемология.

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??