5.12.2020 г., 19:38 ч.

Из " Дневникът на Арти " - Домашни детайли 4 

  Поезия » Хумористична
273 0 1

...
Какво се кипри мама, така до нея,
не е Снежанка,
нито - приказната фея?!
"Няма и да пея!" - 
рече малката стопанка.
"Зелееее" - кара ме да се разсмея...
Една играчка не е наредила,
музата се изпарила.
Момчетата сами са подредили,
с чудни топки украсили
зелената изкуствена елха,
лампичките светят чак до утринта.
И аз помагах -
с опашката разчиствах
паднали иглички от върха,
после - колко лесно -
събират ми ги от гърба.
Тя едно си само знае:
"Ах, чудесно!
Трапезата ще наредя."
Поне ще правиш нещо,
в снимка да те отразя.
Дори и аз съм се разпъргавил,
юрганче сгънах, 
лапичка опънах,
пред кухня - пръв - се наредил.
Домашните детайли
не са за никой тайни,
и всеки сладък дом
ухае на бисквитки с капки ром.

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??