24.11.2020 г., 17:31 ч.

Из " Дневникът на Арти " - Умна глава 1 

  Поезия
184 0 0


...
По тв-шоуто скандират:
" Долу маската!"
В очакване лицето му да видим...
Всекидневно новините апелират:
" Слагай маската!"
И ставаш за околните невидим.
Навън излизам, хора претендират:
"Няма, пък, да сложа!"
Гледащи от "висша" ложа,
така редят се на опашката.
Други - прекаляват, парадират:
" Купувам шлем!"
Вземи и маламашката...
Трети - сериозно се барикадират,
" По-сигурна е каската!"
Лежа, умувам своята защита,
чорапки от детето си намирам,
крачетата ще пазя,
в мръсотия да не газя,
намордник, но е с дупки - имам,
става и за маска.
Не може без да дишам!
Отдръпвам се от всяка ласка:
Недей ме пипа, 
лапичката и на бой налита!
Стой далеч от мен,
остани дистанционен фен!

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??