2.09.2007 г., 12:32 ч.

Избери живота!!! 

  Поезия
681 0 15
             
                     Избери живота

                                                                 "Често, за да живееш е нужно повече мъжество,
                                                                                               отколкото за да умреш"
            
                                                                                                          В. Алфиери
Ела с мен!
Няма смисъл.
Обичай!
Живей!
Нима изхода е смъртта?
Със сигурност,
ще ти отговоря - не!
Има толкова неща,
които не си видял.
Любовта с обичана жена,
все още не си познал.
Подай ми ръка.
Не се страхувай.
Гушни се в мен.
Ела да те прегърна.
Махни се от тоя парапет.
Животът е страшен,
но и хубав.
Нима не искаш да имаш деца?
Да гледаш как растат,
да бъдеш грижовен баща?
Ела, не се отчайвай!
Стига с тия пари!
Те никога не стигат,
но нали имаме мечти?
Ела, аз ще ти помогна.
Недей избира смъртта.
Тя е най-лесното нещо.
Имай куража
да започнеш живота си отсега.
Няма смисъл като скочиш.
По-трудно е да останеш жив.
Вярно е, че денят ни не е слънчев,
а по-често е сив.
Помисли ли за родителите си,
за тяхната мъка и печал.
Това ли искаш да казват:
че смъртта пред тях си избрал?
Ела! Направи крачка.
Към мен.
Ела и виж как те гушкам
и вече колко светло е в този ден.
Слънчев лъч проблесна
и твоят ангел се усмихна успокоен!

                      
                                                                                       В памет на Ники!!!



                                                                                                                        

© Ванина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??