15.09.2011 г., 19:20 ч.

Избери ме 

  Поезия » Любовна
555 0 0




Дали научил истина една -

все още ще ме искаш силно...

Дали ще бъда същата жена,

в която влюби се фатално?

 

Поискаш ли веднъж да задържиш

ръката ми във твоята за вечно -

ще трябва да ме премълчиш

и да ме съхраниш - сърдечно.

 

Ще стана скитницата твоя аз -

в мълчание пред портата ще чакам,

защото нямам смелост, нямам глас

и удари житейски ще понасям.

 

Дано отхвърлена при тебе спра

и ти ме избереш такава -

до мъжки гръб щом се опра,

ще бъда много по-корава...

 

Ще имам сили да вървя напред,

повярвай в мен и ще спечелиш,

живота си ще приведем във ред,

ти - времето ми ще отмериш...

 

Недей умува дълго, приеми -

избери ме, вече си го сторил,

на двама миналото забрави,

със мене нова страница отворил.

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??