1.04.2011 г., 22:40 ч.

Избор? 

  Поезия » Философска
652 0 2

Отворени очи, преглеждат дръзки спомени,
загубени стенания и низ от приказки за щастие.
Не си заспал дори, връхлитат те илюзии,
сумрачен порив или миг от нежно наказание.

А стискаш камъче, от мрамора в душата си,
сдобил си себе си с мечти и откровение за бъдеще,
не си живял достатъчно, помита тебе времето,
сегашно-минало или пък има друго бъдеще?

Избра ли?
Ти кога ще поумнееш?
Кога ще вземеш себе си в ръце?
И как ще се изтеглиш, сам ти, за косата?
Ще има ли подхвърлено въже за твоето спасение?

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??