15.05.2010 г., 1:12 ч.

Избягах. Ще се върна... 

  Поезия
1170 0 10

 

 

Заспиваш ли?

Опитвам да те вдъхна -

повиках  вятъра, погалил вечерта.

Събудих те,

прости!

Защо настръхна?

Опари се на въглен, тлеещ в пепелта!...

 

 

Какво шептиш?

Не чувам, повтори ми!

Сънувал си, че с мен си полетял?!

Не, мили мой,

далече съм!

Заминах.

Оставих те при нея, беше ослепял.

 

 

Лежа във сянката на палма под луната.

Далечен морски бряг ме приюти в нощта

и в пясъчната самота,

упреквайки съдбата,

разтварям болката -

                                   вълна подир вълна...

 

 

Да, избягах. Ще се върна - стига да е жива любовта...

 

 

 

 

© Надя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??