12.07.2019 г., 22:00 ч.

Изгаряй 

  Поезия
226 1 0

ИЗГАРЯЙ

 

Изгаряй в пламъци жадни,
не в димящи въглени тлеещи!
Изгаряй в огньове безпощадни,
в мечти за любов копнеещи!

 

Огънят не е винаги погубващ.
Убива, когато е с омраза подпален.
Ако е обич, в сърцето танцуваща,
тя е от божествата погалена.

 

Докато в тези пламъци гориш,
усещаш сладък пулса на живота.
Без обич безмълвно крещиш,
обгърнат в пепелна самотност.

 

Изгаряй в пламъци жадни!

 

12 07 2016

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??